НОВОСТИ

Зашто се ћути на све интензивније напади на српски народ на Космету

02/07/2021

Исписивање графита “Албанија УЧК” на билборду са сликом манастира Грачаница на локалном путу Лапље Село – Грачаница додатно је узнемирило Србе на Космету и нема сумње да сваки овакав чин има свој потпис у Приштини из које учестало долазе поруке о својатању српске културне баштине и храмова Српске православне цркве (СПЦ), као и изјаве мржње и нетрпељивости, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

 

Исписивање графита "Албанија УЧК" на билборду

Исписивање графита “Албанија УЧК” на билборду

 

У саопштењу је наведено да је билборд освануо само дан након што су албански екстремисти поломили барјак и украли заставу СПЦ из порте манастира Грачаница, а неколико сати касније на друштвеним мрежама објавили скандалозан снимак њеног паљења.

“А колика је нетрпељивост Албанаца према Србима на Косову и Метохији показује и најновији пример из Липљана, када је група хулигана покушала да спречи српске младиће да на спортском игралишту поставе кошеве. Албанци су у рукама носили металне шипке и провоцирали инцидент, али група српских младића се понела одговорно и није насела на њихове провокације”, наглашава се у саопштењу.

Из Канцеларије за Косово и Метохију подсјећају да је овом инциденту претходила пљенидба безбједносних врата из стана Драгице Гашић – првог српског повратника у Ђаковицу.

“Нема сумње да Албанци, осим уништавања српских и православних симбола, паљења тробојке СПЦ, скрнављења цркава и манастира, сада пребројавају и крвна зрнца улазним вратима и спортским реквизитима”, оцјењује се у саопштењу.

Из Канцеларије наглашавају да су све интензивнији напади на српски народ на Космету, праћени експлозивним изјавама носилаца власти у Приштини, те да забрињава чињеница да нико од тамошњих политичара није осудио ниједан инцидент, нити су извршиоци ухапшени, а утихнули су и представници европских и свјетских организација у чијем је опису посла да осигурају мир, слободу и безбједност за Србе на Косову и Метохији.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести