НОВОСТИ

За Космет кренуло 300 малишана који су боравили у Српској

26/06/2021

Данас је испраћено из Етно села Станишић око 300 дјеце са Косова и Метохије која су од 19. јуна деветим пројектом “Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске” боравили у Приједору, Језеру, Челинцу, Прњавору, Броду, Шамцу, Пелагићеву, Милићима и Брчком.

 

Повратак дјеце на Косово

Повратак дјеце на Косово                             Фото:ртрс

 

Срећан пут за Космет пожелио им је предсједник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов.

„Вјерујем да су провели дивних седам дана са својим вршњацима у Репубици Српској. Желимо да срећно дођу својим кућама и породицама и у миру и радости пуни лијепих утисака и успомена проведу и прославе Видовдан један ид најзначајних празника српске историје“, рекао је Арлов.

Дјецу и младе са потешкоћама у развоју и њихове родитеље из Удружења родитеља “Подржи ме” Косовска Митровица који су пет дана били гости Одбора и боравили су у Хотелу “Приједор”,  испраћени су у четвртак из Бањалуке.

У недјељу 27. јуна биће испраћена дјеца која су у овом великом пројекту боравили седам дана у Требињу.

„Завршили смо успјешно овај девети пројекат. Овим деветим пројектом седам дана у Српској боравило је око 400 дјеце, наставника и родитеља, од 2012.године око 5.000 дјеце и наставника са читавог Косова и Метохије. Идуће године припремамо јубиларни 10. пројекат“, нагласио је Арлов.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести