НОВОСТИ

За Сребреницу и Сарајево Србима 1.000 године робије, а Бошњацима 25

30/07/2021

За злочине над Бошњацима Сарајева и Сребренице Срби су осуђени на око 1.000 година затвора и осам доживотних робија, а за злочине над Србима Сарајева и Сребренице Бошњаци су добили око 25 година робије, указао је предсједник Удружења “Истина и правда” Душан Шеховац.

 

За Сребреницу и Сарајево Србима 1.000 године робије, а Бошњацима 25

За Сребреницу и Сарајево Србима 1.000 године робије, а Бошњацима 25

 

Више од 700 година затвора, истакао је он, пресуђено је Србима за Сребреницу, а за злочине почињене над Србима у овој регији нико није правоснажно осуђен.

Шеховац је рекао да су за ратне злочине почињене у и око Сарајева Срби осуђени на 241 годину, а Бошњаци на 24,5 година.

Преднегирање је, упозорио је он, удружени злочиначки подухват којим су међународна заједница и Бошњаци створили и одржавају наратив да су Бошњаци једине жртве грађанског Одбрамбено-отаџбинског рата у БиХ 1992-1995. године, а да су Срби ратни злочинци.

Према његовим ријечима, дугогодишње перманентно изношење лажи о Србима, дискриминација и двоструки аршини на међународним и домаћим судовима и одлука високог представника Валентина Инцка о “забрани негирања геноцида” су наставак вишедеценијске демонизације и сатанизације Срба.

Најочитији показатељ дискриминације и двоструких аршина на судовима су, навео је он, подаци о годинама робије које су за ратне злочине добили Срби и Бошњаци.

Шеховац је закључио да оваквим понашањем, медијском сатанизацијом и демонизацијом Срба, коришћењем двоструких аршина и дискриминацијом на подручјима истине и правде, а посебно људских права и слобода свијет, међународна заједница и БиХ, а посебно Инцко нанијели су и наносе велику штету Србима, јер их претварају у грађане другог реда, одузимајући им гарантована људска права и слободе.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести