НОВОСТИ

Извршити реексхумацију 18 посмртних остатака у Брчком

07/07/2021

Предсједник републичког Одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Марко Грабовац сматра да треба извршити реексхумацију посмртних остатака 18 неидентификованих лица сахрањених на градском мезарју у брчанском насељу Ивици да би се ДНК анализом утврдило да ли међу њима има српских жртава рата.

 

18 неидентификованих лица сахрањених на градском мезарју у брчанском насељу Ивици

18 неидентификованих лица сахрањених на градском мезарју у брчанском насељу Ивици

 

Грабовац је изјавио да су породице погинулих и несталих из Брчког незадовољне одвозом посмртних остатака са тог простора јер још није дефинитивно утврђено да ли је ријеч о српским или бошњачким жртвама рата.

 

Он је навео да је брчанско Удружење породица српских несталих и погинулих бораца и цивила рата дошло је до сазнања да се међу ових 18 неидентификованих лица налази одређен број несталих лица српске националности.

Удружење породица српских несталих и погинулих бораца и цивила рата из Брчког упутило је данас допис надлежнима у којем изражавају сумњу да се одређени број несталих у рату на подручју дистрикта налази међу 18 неидентификованих лица укопаних 3. јула на градском мезарју у брчанском насељу Ивици.

“Наше Удружење тражи још одређен број лица која су нестала у рату на подручју Брчко дистрикта, те с правом изражавамо сумњу да се међу укопаним налазе и наше жртве”, наведено је у допису из Удружења породица српских несталих и погинулих бораца и цивила рата, чији је предсједник Љубинка Живановић.

 

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести