НОВОСТИ

Извјештај руши фаму о геноциду

24/07/2021

Историчар Александар Раковић оцијенио је да је закључак Независне међународне комисије да у Сребреници није било геноцида веома значајан зато што обесмишљава фабриковане аргументе западне јавности о сребреничким догађајима.

 

Историчар Александар Раковић

Историчар Александар Раковић

 

Раковић је истакао да вјерује да ће јавност у наредним годинама присуствовати новим чињеницама и гласовима против аргумената које је Запад из својих империјалних побуда наводио против Републике Српске, Србије и српског народа у цјелини.

„Кад је реијч о истини о догађајима у Сребреници нешто је урађено током ове године и виде се резултати. Али, ми ћемо чекати још неко вријеме да слика о Сребреници и тим догађајима буде знатно другачија, јер је то на Западу једна мантра која се тамо не може довести у питање“, рекао је Раковић Срни.

Према његовим ријечима, извјештај комисије за Сребреницу сада треба превести на свјетске језике и послати на најважније међународне адресе.

„Осим енглеског, извјештај треба превести и на њемачки, француски, шпански, италијански и друге језике. Када је ријеч о округлим столовима, посвећеним разбијању мита о геноциду у Сребреници и стручно-научним радовима о тој теми, и то треба пласирати на енглеском што је више могуће“, рекао је Раковић.

Он сматра да је индикативно то што западне структуре имају намјеру да наметну забрану негирања геноцида.

„То говори да они нешто крију и да желе да осујете научно-стручне расправе и аргументе како би онемогућили да се о томе прича, што је незапамћено“, истакао је Раковић.

Он је нагласио да је увјерен да и на Западу знају да је њихова прича о наводном геноциду у Сребреници веома ровита и да је то политичка прича намијењена за то да они покрију њихове злочине против некадашње Савезне Републике Југославије /СРЈ/, али и социјалистичке Југославије и српског народа.

„Та прича њима је потребна да стављањем стигме на Србе оправдају агресију на СРЈ и разбијање бивше Југославије, али и да покрију злочине против српског народа“, закључио је Раковић.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести