НОВОСТИ

Изетбеговић држи БиХ заробљену у прошлости

22/06/2021

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије Милимир Вујадиновић поручио је лидеру СДА Бакиру Изетбеговићу да Србија и српски народ нису осуђени ни за шта, те да би Бакир Изетбеговић требало да прихвати истину да је за крваве сукобе деведесетих година прошлог вијека у БиХ највећи кривац Исламска декларација Алије Изетбеговића.

 

 Милимир Вујадиновић

Предсједник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Србије Милимир Вујадиновић

 

“Бакир Изетбеговић би требало да прихвати истину да је за крваве догађаје из деведесетих у БиХ добрим, можда и највећим делом, крива фундаменталистичка Исламска декларација његовог оца Алије, који је без поговора био спреман да жртвује мир у БиХ зарад постизања циљева из тог акта”, рекао је Вујадиновић Срни, реагујући на изјаве Бакира Изетбеговића, који је оцијенио “чојством” потез Црне Горе о усвајању резолуције о Сребреници, а критике предсједника Србије Александра Вучића на тај потез назвао прикривањем злочина деведесетих.

 

Вујадиновић је рекао и да ће Изетбеговић морати да прихвати истину да Србија и српски народ нису осуђени ни за шта и да никакав спин сарајевске политичке чаршије неће моћи да промијени ту чињеницу.

 

“Најтежа истина коју ће морати да прихвати и најгорча пилула коју ће следбеник идеја Исламске декларације морати да прогута јесте та да је Србија коју води Вучић успешна држава, која незаустављиво граби напред. То, нажалост, није случај са државом у којој Бакир Изетбеговић представља трећину власти и тиме заробљену у прошлости држи и БиХ и све њене народе”, нагласио је Вујадиновић.

 

Он је истакао да Изетбеговић неће и не може да одлучује о јединству српског народа, свиђало се то њему или не.

 

“Управо због појава какав је Изетбеговић, без обзира где живео српски народ представља српски председник Александар Вучић”, навео је Вујадиновић.

 

Он је поручио да Изетбеговић никада неће бити неко ко је потребан и позван да уређује односе између Србије и Црне Горе, двије вјековно братске државе и вјековно истог народа, који је из свих ратова излазио као побједник и праведник, на страни права и правде.

 

“Добро би било да се Бакир Изетбеговић угледа на Александра Вучића, престане са политикама прошлости и окрене се напретку и просперитету народа кога заступа и који од Србије и њеног председника имају пружену руку пријатељства”, рекао је Вујадиновић.

 

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић оцијенио је “чојством” потез Црне Горе која је усвојила резолуцију о Сребреници, док је критике предсједника Србије Александра Вучића на тај потез назвао прикривањем злочина деведестих.

 

Александар Вучић је у вези са усвојеном резолуцијом о Сребреници у Скупштини Црне Горе рекао да је све што је урађено било против виталног интереса српског народа.

 

Скупштина Црне Горе изгласала је 17. јуна резолуцију о забрани негирања наводног геноцида у Сребреници. За њено усвајање гласало је 55 посланика, против је било 19, а уздржано седам.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести