НОВОСТИ

ИЗ ЧАСА У ЧАС: Тешко повријеђен Србин у Звечану; Вучић се упутио у Рашку

13/10/2021

Припадници косовске полиције за економски криминал и царине затворили су више продавница у сјеверном дијелу Косовске Митровице и околним мјестима и на тај начин изазвали реакцију житеља тог града, који су камионима и возилима блокирали поједине градске улице и раксрнице.

 

РОСУ у Косовској Митровици

 

12.20 – Петковић: Десетине повријеђених, Курти превршио сваку мјеру

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је, на ванредној конференцији за новинаре, рекао да су десетине људи повријеђене.

Тешко је повријеђен, односно упуцан Срећко Софронијевић, рођен 1985. године, коме се у хируршкој сали у Косовској Митровици боре за живот, наводи Петковић.

Нагласио је да је до овога довело “дивљаштво” Аљбина Куртија, који је, како је истакао, превршио сваку мјеру.

12.00 – Предсједник Србије Александар Вучић упутио се у Рашку на хитан састанак са представницима Срба са Косова и Метохије. Састанак ће се одржати у 15 часова.

11.51 –  Тешко повријеђен Србин у Звечану

У Звечану је рањен Србин и он се тренутно налази у тешком стању.

– Повреда је нанијета ватреним оружјем,у предјелу грудног коша. Повријеђена му је лопатица и ребро. Он се налази у интезивној њези и у тешком је стању – рекао је хирург Златан Елек, директор КБЦ Косовска Митровица.

11.36 – Брнабић: Позивам међународну заједницу, КФОР и НАТО да хитно реагују

10.51 – Спријечен упад РОСУ у пословне објекте у Косовској Митровици (ФОТО/ВИДЕО)

Послије краћег сукоба полиција и припадници РОСУ повукли су се у јужни дио града.

Јединица за економски криминал при косовској полицијској служби од јутрос спроводи акције на ширем подручју Косова и Метохије, укључујући и сјеверне општине, речено је Срни у Косовској полицијској служби.

Окупљени грађани су бацали каменице, а полиција је узвраћала шок-бомбама.

Током сукоба причињена је материјална штета на више цивилних аутомобила паркираних у главној улици у Косовској Митровици.

Коментари

1

The comments are closed.

Остале Вијести