НОВОСТИ

Испливали шокантни документи из прошлости Изетбеговића!

17/10/2021

Познати бошњачки новинар и публициста Неџад Латић тврди да је открио шокантне информације о удбашкој прошлости актуелног предсједника Странке демократске иницијативе Бакира Изетбеговића.

 

Бакир Изетбеговић

Бакир Изетбеговић

 

Латићев текст објављен је на порталу Босна тајмс.

Претходно је објављена књига „Чувари Југославије–сарадници Удбе у БиХ“ 2012. године, а потом и књига записника „Дјеловодник шефова босанско-херцеговачке Удбе 1970–1992“, али у њима није било ниједно значајније име или „крупнија риба“ из бошњачког политичког и вјерског живота.

– На то су указивали многи критичари као и бивши сарадници чија су имена објављена у споменутима књигама – пише Латић.

Ипак су неки нејдељници попут Глобуса и Национала објавили имена „крупнијих риба“ међу којима је било и име некадашњег реиса Исламске заједнице у БиХ Мустафе Церића под кодним именом „Везир“, наводи Србија данас.

Циљ објављивања оваквих информација и књига јесте анимирање друштвене јавности да покрене питање лустрације, али нико из врха Исламске заједнице и владајуће Странке демократске акције није покренуо и инсистирао на овом питању. Портал Босна тајмс је наводно дошао до оригиналног документа „Дјеловодника шефова босанско-херцеговачке Удбе“ и уочио да је име лидера СДА Бакира Изетбеговића као сарадника УДБЕ изостављено и није објављено у ранијим списковима.

Врло упечатљиво је и то да је Бакир Изетбеговић био веома толерантан према бившим комунистима и припадницима ДБ и да никад преко својих уста није превалио ријеч лустрација.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести