НОВОСТИ

Кецман и Балабан правоснажно ослобођени одговорности

16/07/2021

Срби из Босанског Петровца, Никола Балабан и Данило Кецман, правоснажно су ослобођени одговорности да су уочи православног Божића, прошле године, изазвали националну нетрепељивост и мржњу јер су носили “четничка обиљежја“.

 

Срби из Босанског Петровца, Никола Балабан и Данило Кецман

Срби из Босанског Петровца, Никола Балабан и Данило Кецман

 

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске и бањалучки адвокат, Милан Петковић, који је бранио ову двојицу Срба, потврдио је за Српскаинфо да су и Општински суд у Бихаћу, а потом и Кантонални суд у том граду, утврдили да се није радило ниокаквим четничким обиљежјима већ званичном грбу Републике Србије, односно грбу Немањића.

Петковић се данас у Босанском Петровцу овим поводом састао са предсједником Општинског вијећа у том граду, Немањом Давидовићем, а састанку су присуствовали и Балабан и Кецман.

Они су након састанка исказали задовољство што је наведени случај завршен тако што су право и правда побиједили.

Подсјећамо, полиција из Босанског Петровца теретила је Балабана и Кецмана да су 6. јануара 2020. године изазвали вјерску, националну нетрепељивост и мржњу тако што су приликом прославе Бадњег дана на јавном мјесту носили “четничка обиљежја“, односно капе шајкаче и шубаре са кокардама.

#bosanskipetrovac #milanpetkovic

 

Извор: Srpskainfo.com

Остале Вијести