НОВОСТИ

Ко прислушкује званичнике Републике Српске?

13/08/2021

Објава пресретнутог телефонског разговора директора Републичког центра за истраживање ратних злочина, Милорада Којића, са предсједником Борачке организације Миломиром Савчићем и његовим браниоцем Миодрагом Стојановићем, из децембра 2019, доказ је да се највећи број званичника Српске налази под третманом Обавјештајно – безбједносне агенције БиХ, која је под контролом лидера СДА Бакира Изетбеговића, каже за нашу телевизију замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за надзор над радом ОБЕ Средоје Новић.

 

Ко прислушкује званичнике Републике Српске?

Ко прислушкује званичнике Републике Српске?

 

У Суду БиХ без прецизног одговора – постоји ли наредба за праћење телефона Којића и Савчића.

Тужилаштво без истраге – како је снимак доспио у јавност.

Којић нам је кратко рекао да је након објаве безбједност њега и његове породице угрожена.

Маске су пале, ОБА прислушкује званичнике Републике Српске. Са наредбом или без наредбе, из Суда БиХ нису одговорили јер, како кажу, такве информације нису обавезни да доставе.

Прибављен законито или не, тек пресретнути телефонски разговор Милорада Којића са Миломиром Савчићем и његовим адвокатом Миодрагом Стојановићем из децембра 2019, објавио је новинар једног од сарајевских портала Авдо Авдић.

„Најновији снимак који се појавио у јавности зорно говори како у БиХ нема законитости и да се највећи број руководних радника и људи на одређеним позицијама у Републици Српској налази под третманом ОБА БиХ“, рекао је Средоје Новић, први замјеник предсједавајућег Заједничке комисије за надзор над радом ОБА БиХ.

Новић додаје да има сазнања да је и он као један од званичника из Српске у институцијама БиХ био праћени на овај начин једно вријеме али да не да ли сада постоји интерес за тим.

Слика срдачног сусрета Авде Авдића са Османом Мехмедагићем, директором ОБЕ, од прије двије године, објашњава како је дошао у посјед тог снимка, а мотиви су јасни – дискредитовати борце за истину, Којића и Савчића.

„Свима или боље рећи једном броју људи у самој Служби јасно је да се унутар ОБА налази параобавјештајни дио који не иде кроз редовне токове него се један дио људи ангажује искључиво за потребе према Републици Српској“, појашњава Новић.

Објашњење омиљеног новинара Осмице, да су по наредби Суда БиХ праћени телефони групе повезане са организованим криминалом и да је случајно један од заштићених бројева почео да користи управо Којић, вријеђа здрав разум.

Према тој логици, његова супруга је члан те групе јер је број телефона њен, а не Којићев.

Значи ли то да ОБА прати и снима не само телефонске разговоре Милорада Којића, већ и чланова његове породице, што нимало није безазлено.

О спрези појединих сарајевских портала са Тужилаштвом говорио је Савчићев бранилац Миодраг Стојановић. На посљедњем рочишту, упитао је Судско вијеће како поједини медији из Федерације долазе до информација и раније саопштавају одлуке Тужилаштва и Суда БиХ.

„На једном од портала каже – зашто није ухапшен раније јер је био потписан налог о његовом хапшењу када је дошао у децембру да изнесе своју одбрану. И шта, ћути немој ништа говорити браниоче“, навиди Стојановић.

Савчић није ћутао на Инцкову октроисану истину и “зарадио” је притвор.

Којић се годинама бори да свијет упозна са размјерама српског страдања па га прислушкују и тешко оптужују за негирање геноцида, како каже Емир Суљагић.

Потоњег тешко ко да озбиљно доживљава, али ОБА, без икаквог утицаја Срба унутар ње али и спољне контроле, опасна је играчка у рукама оних којима Српска није на срцу.

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести