НОВОСТИ

„КРСТ ЈЕ СИЛА И ЗНАМЕЊЕ, КРСТ ЈЕ СПАСЕЊЕ!“ У Грбљу освештан мурал посвећен митрополиту Амфилохију и оцу Мому Кривокапићу

07/08/2021

Српско Православно братство Цар Лазар Грбљановић је у присуству свештенства, оца Немање Кривокапића, оца Михајла Бацковића, оца Бранка Богојевића и оца Јова Рајака, освештало мурал Митрополиту Амфилохију Радовићу и проти Момчилу Кривокапићу.

 

„КРСТ ЈЕ СИЛА И ЗНАМЕЊЕ, КРСТ ЈЕ СПАСЕЊЕ!“

„КРСТ ЈЕ СИЛА И ЗНАМЕЊЕ, КРСТ ЈЕ СПАСЕЊЕ!“

 

 

  • Вођени жељом и љубављу коју су нам оставили наши великани, братство Цар Лазар јер одлучило да се у знак захвалности осликавањем мурала захвали нашим оцима за све оно што су урадили за цијели Грбаљ, за сву дјецу као и за цркву Христову. Љубав коју су нам оставили и вјера којој су нас подучавали остаће основни постулати којим ће се ово братство Христове војске водити, учени јеванђелским ријечима наших отаца. Чувајући их од заборава, али првасходно вођени жељом за захвалношћу коју осјећамо према њима, на вјечно сјећање највећих од нас, Српска Православна омладина направила је овај мурал – наводи се на Фејсбук страници Братство православне омладине Црне Горе, уз подсјећање да су Митрополит Амфилохије као и Отац Момо, били духовни оци овог братства.
  • Они су нас створили и водили све до дана физичког растанка, а од њихове тјелесне смрти воде нас духовно и молећи се пред олтаром Господњим за нас. Велика нам је част што смо рођени у њихово вријеме и што смо имали прилику да они буду дио наших живота. Овај мурал, засигурно је на понос и част сваком Грбљанину. Велико хвала дугујемо нашим девојкама Анђели Мршуљи и Марији Ракетић, које су искористиле дар којим их је Господ наградио и које су насликале овај мурал.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести