НОВОСТИ

КФОР ће бити одговоран за све што се деси Србима

16/07/2021

Бивши шеф Координационог тијела за Косово и Метохију Небојша Човић изјавио је да Албанци на Косову и Метохији говорећи о српској кривици за тровање становника Дечана стварају окружење за напад на Србе, девастацију манастира Високи Дечани и поручио да је Кфор одговоран за све што се дешава.

 

 Небојша Човић

Бивши шеф Координационог тијела за Косово и Метохију Небојша Човић

 

„А господа из међународне заједнице, а посебно из КФОР-а, биће одговорни за све што се деси. И немојте причати причу као у марту 2004. године да нису ништа знали. Не играјмо се више. Будимо потпуно прецизни у вези с тим стварима“, рекао је Човић.

Он је нагласио да би случај са затрованом водом у Дечанима требало ријешити до краја, јер је доста албанских “глумачких” и измишљених догађаја, почев од лажне хуманитарне катастрофе до силовања наводно 20.000 албанских жена.

Човић је нагласио да је ово већ виђени сценарио и тако рећи “смрди” на хистерију у вези са утапањем албанских дјечака прије мартовског погрома 2004. године.

„Све ово личи на стварање окружења у смислу припреме за сличан сценарио за напад, за девастацију Високих Дечана и напад на Србе и друге неалбанце уопште“, рекао је он за Косово онлајн.

Човић је нагласио да је истовремено са причом о тровању дошло до напада на повратника у близини Клине, а и бивши судија Еулекса је дао изјаву која је покушај дискредитације Судског вијећа у Хагу и суђења Хашиму Тачију и другима.

„Све ово представља координисану акцију у складу са плановима које су израдиле одређене службе, посебно британска. Циљ рада је закулисна комбинаторика. Треба водити рачуна“, упозорио је Човић.

Политичари у Приштини су пласирали информацију да су “двојица Срба виђена у Дечанима непосредно прије масовног тровања водом”.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је раније да те тврдње Приштине, као и тврдње из Сарајева да иза хапшења шефа Обавјештајно-безбједносне агенције Османа Мехмедагића, стоји Србија, доводе земљу у незавидну позицију.

#kosovo #srbinakosovu #kosovoimetohija

 

Извор: Срна

Остале Вијести