НОВОСТИ

Лазић о Орићу и злочинима над Србима у Кравици

03/02/2022

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Вељко Лазић сматра да након јавног свједочења Фадиле Мујић из Сребренице о злочинима над Србима у Кравици на Божић 1993. године, правосуђе БиХ мора да процесуира наредбодавце и извршиоце, међу којима је и Насер Орић.

 

Вељко Лазић

 

– Тужилаштво БиХ мора под хитно провести истражне радње и подићи оптужницу против наредбодаваца и извршилаца злочина над Србима у Кравици – рекао је Лазић Срни.

Лазић каже да одлука Хашког трибунала – антисрпског суда који је ослободио Орића за злочине над Србима у Кравици и околини, никако не може да га амнестира одговорности за злочине над српским цивилима и војницима пред правосуђем БиХ.

– Бошњаци се свакодневно тобоже залажу за суживот, демократију и једнака права свих народа у БиХ. Сада имају прилику да лицу правде приведу сва одговорна лица за злочине почињене над Србима у Сребреници, Кравици, Подрињу, Сарајеву, Тузли, Озрену, јер без правде нема помирења међу народима на овим просторима – закључио је Лазић.

Фадила Мујић из Сребренице свједочила је за федералне медије да је са припадницима 28. дивизије такозване Армије БиХ на Божић 1993. године “упала” у село Кравица гдје су почињени масовни злочини над Србима.

Недвосмислено је свједочила о пљачки, отимачини и убиствима на најрадоснији православни празник.

Остале Вијести