НОВОСТИ

Махмут Шврака пријављен Канцеларији дисциплинског тужиоца

23/08/2021

Против члана Високог судског и тужилачког савјета БиХ Махмута Швраке поднесена је дисциплинска пријава због “нереализације одлуке ВСТС-а о примјени Закона о заштити тајних података, због којег је, између осталог, главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић дисциплински кажњена одлуком Првостепене комисије ВСТС-а, потврђено је Срни из Канцеларије дисциплинског тужиоца ВСТС-а.

 

Махмут Шврака

Члан Високог судског и тужилачког савјета БиХ Махмут Шврака

 

„Канцеларија дисциплинског тужиоца ВСТС-а БиХ Вас жели информисати да је примљена притужба наведена у Вашем питању“, кратко су одговорили Срни.

Шврака је један од чланова Другостепене дисциплинске комисије у дисциплинском поступку који се води против Тадићеве.

Прошлог петка из ВСТС-а је саопштено да је у вези са дисциплинским поступком против Тадићеве, ВСТС одбио захтјев за изузеће предсједника ВСТС-а БиХ Халила Лагумџије, чиме су стечени услови да предсједник донесе одлуке о осталим захтјевима за изузеће упућеним ВСТС-у БиХ.

О овом захтјеву је одлучивано у уторак, 17. августа, саопштено је из ВСТС-а.

„Предсједник ВСТС-а БиХ је одбио захтјеве за изузеће чланова Другостепене дисциплинске комисије ВСТС-а БиХ Махмута Швраке и Мустафе Шабића“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да захтјеве за изузеће потпредсједника ВСТС-а БиХ Санеле Горушановић Бутиган и Биљане Симеуновић, које је поднио адвокат главног тужиоца Тужилаштва БиХ адвокат Владо Адамовић, предсједник ВСТС-а БиХ је одбацио, док је захтјев за изузеће који је поднијела сама Биљана Симеуновић предсједник уважио.

„Тиме су стечени услови да Другостепена дисциплинска комисија ВСТС-а БиХ настави рад и донесе другостепену одлуку у дисциплинском поступку против главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордане Тадић“, наводи се у саопштењу.

Швраки мандат истиче 1. септембра и према оцјени оних који су упућени у рад овог сазива ВСТС-а до истека његовог мандата засједаће Другостепена дисциплинска комисија ВСТС-а.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести