НОВОСТИ

МИЛОШЕВИЋЕВ ПРИЈАТЕЉ ОТКРИВА: Све је било спремно да побјегне на Кубу, али он је одбио!

12/10/2021

Драган Хаџи Антић, директор и главни уредник Политике за вријеме режима Слободана Милошевића, у интервјуу за Недељник осврнуо се и на своје односе са породицом Милошевић-Марковић.

 

Хаџи Драган Антић

 

Он је рекао да су приче о негтивном утицају Мирјане Марковић на супруга глупости, уз ограду да „не можемо да знамо о чему муж и жена причају у кревету“.

„Знам да је све одлуке он доносио. Он је направио ЈУЛ, јер је хтио да сабере читаву љевицу“, рекао је Хаџи Антић, и открио мало познату причу како је ковао планове да се Милошевић склони на Кубу.

„Посјетио сам га (у Хагу) непосредно пред његову смрт 2006. године. Разговарали смо о приватним стварима, Марији, Мири. Нисмо се бавили политиком и његовом партијом.

Питао ме је: „Шта ћеш да радиш?“, а ја сам му рекао: „Идем на Кубу. Знаш да ја зимујем тамо.“ Он ми је рекао: „Благо теби“, а ја њему на то: „Е па да је мој план био реализован као што сам замислио, сада бисмо се нас двојица шетали заједно по Карибима“, присетио се Хаџи Антић.

Према причи Драгана Хаџи Антића, иако је убјеђивао Милошевића да се склоне на Кубу, он није желио да бјежи.

„Рекао ми је: ‘Ја сам изабран предсједник, нећу да бјежим.“Инсистирао сам на томе, али је он био против. Да се склонио, био би жив данас“, рекао је Хаџи Антић.

Остале Вијести