НОВОСТИ

Милош Шупица – хуманитарац који помаже породицама страдалих за отаџбину

11/10/2021

Личанин Милош Шупица, своју богату биографију испунио је бројним хуманим дјелима. Давне 1994. године оснива хуманитарну организацију “Спасимо српску децу” с циљем да помаже својој отаџбини. Од тада, његова хуманост није се стишала и траје и данас.

 

Милош Шупица

 

Чувар српског народа осим бројних хуманитарних акција, успијева да промијени закон. Његов сусрет са Билом Клинтоном, тадашњим предсједником Сједињених Америчких Држава, омогућио је лијечење рањеника српске националности у САД, што је до тада било забрањено, а врата своје куће отворио је за 27 рањеника којима је пружио смјештај.

– Видио сам колика је потреба за помоћ, људи су рањени, онда сам успио од Еквадора до Италије, Њемачке, а највише у САД-у да ријешим бесплатно лијечење за око 160 људи – истиче Милош.

Онима који су бранили и одбранилу српски народ, Милош каже, дугујемо највећу захвалност. Уручио им је захвалнице и донације и на тај начин истакао колика је потреба да се поправи њихов положај и статус.

– Добили смо пажњу, признања која ми много значе као ратном војном инвалиду – каже борац Емануел Кудлиг.

Хуманитарна акција “Један од хиљаду” покренута је прије нешто више од годину дана. Шупица овим новим хуманим дјелом жели да ода признање и додијели помоћ најугроженијим борцима и њиховим породицама које су, како каже, крвариле за наше боље сутра.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести