НОВОСТИ

Митрополит Хризостом служи на Равној Романији

11/08/2021

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом служиће у Манастиру Светог Георгија на Равној Романији Свету архијерејску литургију поводом обиљежавања Дана овог храма.

 

митрополит дабробосански Хризостом

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом

 

Литургија поводом 19. година од освештања овог манастира почеће у 9.00 часова, саопштено је из Манастира Светог Георгија.

Настојатељ манастира на Равној Романији, архимандрит Андреј рекао је Срни да ће бити служен и помен за пострадале војнике и војсковође у одбрамбеним биткама и ратовима, а потом ће услиједити литија око манастирског храма, те културно-умјетнички програм и црквено-народни сабор.

Дводневно обиљежавање Дана манастира на Равној Романији почело је синоћ богослужењем, а потом је услиједило народно саборавање и весеље.

У порти манастра вечерас ће почети манифестација “Госпојинске вечери културе” на којој ће наступити велики број културно-умјетничких друштава и изворних пјевачких група, те извођача на традиционалним инструментима.

Дан меда и љекобиља биће одржан данас у порти Храма Светог Георгија, а гости славља на Романији биће и организатори традиционалне “Купусијаде” из Мрчајеваца.

Манастир Светог Георгија на Равној Романији освештан је 11. августа 2002. године, а на његовим унутрашњим зидовима су уписана имена 4.100 бораца погинулих у одбрани Сарајевско-романијске регије у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Извор: Срна

Остале Вијести