НОВОСТИ

Митрополит Јоаникије: Наш народ одан вјери и цркви (ВИДЕО)

04/09/2021

Наш народ, који се објединио да брани своје светиње, вјеру, част, образ заблистао је и изашао пред лице цијеле православне васељене као народ одан својој вјери и цркви, поручио је вечерас митрополит црногорско-приморски Јоаникије.

 

Наш народ одан вјери и цркви

Наш народ одан вјери и цркви

Он је то рекао на платоу испред Храма Христовог Васкрсења у Подгорици, уочи чијег обраћања су окупљени узвикивали “Не дамо Цетиње”.

Митрополит Јоаникије је захвалио свима присутнима, истичући да је патријарх српски Порфирије први пут као новоизабрани патријарх дошао у Црну Гору да јој донесе мир и благосолов.

 

Видео можете пратити на овом линку.

 

– Ваша света служба је служба помирења и обједињења. Цијела Српска православна црква и српски православни народи и сви они који су у вашој јурусдикцији обједињавају се око вас – рекао је Митрополит Јоаникије и додао: То нам даје велику радост и снагу и ево вечерас сте овдје, ваша светости, поводом нашег устоличења као новоог изабраног митрополита црногорко-приморског”.

Митрополит Јоаникије је рекао да се Митрополија црногорско-приморска прославила светошћу, али и много чиме другом – књижевношћу, умјетношћу и љепотом светиња.

– У посљедње вријеме наш народ, који се објединио да брани своје светиње, вјеру, част, образ и и памћење заблистао је и изашао пред лице цијеле православне васељене као народ одан својој вјери и цркви – рекао је Јоаникије.

Зато му је, додао је, част да поздрави патријарха српског Порфирија у име народа који га и вечерас и сутра дочекује у Црној Гори.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести