НОВОСТИ

Митрополит Јоаникије: Требаће нам доста времена да превазиђемо подјеле

05/09/2021

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је, послије устоличења у Цетињском манастиру, да се на Цетињу могло видјети доста подјела које су, како каже, вјештачки изазване.

 

Требаће нам доста времена да превазиђемо подјеле

Требаће нам доста времена да превазиђемо подјеле

 

Митрополит црногорско-приморски Јоаникије рекао је данас да ће нам “требати доста времена да превазиђемо ове подјеле”.

Јоаникије је, након што је устоличен у Цетињском манастиру, казао да се на Цетињу могло видјети доста подјела које су, како каже, вјештачки изазване.

“Ми смо чинили све да их не буде, али требаће нам доста времена”, навео је митрополит.

“Вашим доласком и дијелећи забринутост показали сте велику љубав према цијелом народу Црне Горе”, навео је Јоаникије у обраћању патријарху српском Порфирију.

Митрополит је поручио и да неће причати о мукама, већ ће, како каже, заблагодарити Богу, једином истинитом творцу свега видљивог и невидљивог.

Према његовим ријечима, Митрополија црногорско-приморска била је и остала један од најјачих стубова у великој одуховљеној грађевини СПЦ кроз цијелу њену историју.

“Заблистала је светошћу њених архијереја, лепотом њених светиња и непрекидног уметничког стварања – рекао је устоличени митрополит Јоаникије. Нисам дошао да ми служе, него да служим”, рекао је митрополит Јоаникије.

У говору је поменуо претходне црногорске митрополите, са највећим нагласком на вишедеценијског митрополита Амфилохија.

ИЗВОР: РТС

Остале Вијести