НОВОСТИ

Напади на српске светиње на Космету апсолутно недопустиви

06/08/2021

Предсједник Србије Александр Вучић изјавио је данас да је угрожавање вјерских објеката на Косову и Метохији апсолутно недопустиво, као и да албанско друштво на Космету подстиче такво понашање према Србима умјесто да јавно критикује.

 

Предсједник Србије Александр Вучић

Предсједник Србије Александр Вучић

 

На питање новинара да прокоментарише то што су јуче исписани графити у Прилепцу, родном мјесту кнеза Лазара на српским светињама, иако је УНЕСКО донио одлуку да су српске светиње угрожене и да је потребна међународна заштита, Вучић је рекао да су вјерски објекати и у претходном периоду били угрожавани на Космету и да је УНЕСКО управо зато и донио ту одлуку.

„Али, када имате друштво у коме се такво понашање према Србима подстиче, а не јавно критикује, онда је логично да се са тим суочавамо на дневном нивоу“, навео је Вучић.

На питање како ће Србија саучувати Трепчу коју Приштина сматра својом имовином, Вучић је рекао да би лагао када би рекао да ће бити лако.

„Знају Срби на Косову и Метохији да ће бити тешко и свака битка за физичко очување Валача и Газивода, и металуршког и рударског дијела Трепче, као и малих рудника посебно у општини Лепосавић. Неће бити једноставно, нити лако, али борићемо се јер алтернтаиву у тој борби немамо. Они знају да је Србија уз њих и да ћемо их помагати на све начине“, поручио је Вучић.

 

Извор: Тањуг

Остале Вијести