НОВОСТИ

Павићевић: Нереди на Цетињу вјештачки изазвани

06/09/2021

Нереди на Цетињу пред устоличење Његовог високопреосвештенства митрополита црногорско-приморског Јоаникија нису одраз вјерских подјела у Црној Гори, већ вјештачки изазвани сукоби са присталицама једне политичке партије која још не може да се помири са чињеницом да је изгубила власт, каже стручњак за безбједност из Подгорице Владан Павићевић.

 

Павићевић: Нереди на Цетињу вјештачки изазвани

Он сматра да су догађаји на Цетињу били су покушај државног удара, а да је Црква ДПС-у и главном инспиратору догађаја Милу Ђукановићу само послужила у политичке сврхе.

– Очекивано је да се у наредном периоду преиспитају поступци свих учесника, посебно Ђукановића и његовог савјетника, већ ухапшеног Веселина Вељовића – рекао је Павићевић за Спутњик.

Према његовим ријечима, држава и безбједносни систем Црне Горе показали су снагу, при томе не користећи сва расположива и законом дозвољена средства у одбрани уставног поретка државе.

Тези да се радило о покушају државног удара у прилог иду и слике на којима се видјело да су појединци на Цетињу, који нису припадници полиције, били опремљени и гас маскама.

Они ће, према Павићевићевим ријечима, у наредном периоду морати да дају одговоре надлежним органима ко их је опремио гас маскама, као и са којом су се намјером налазили у црногорској пријестоници.

Одговоре на многа питања требао би дати и Ђукановић, поготово након изјаве у којој је долазак Његове светости патријарха српског Порфирија и митрополита Јоаникија упоредио са “хеликоптерским десантом”.

– Ова изјава је изјава једног очајника, човјека који функционише и битише у тоталном хаосу. Одговарајуће службе бавиће се њим у наредном периоду – каже Павићевић.

 

 

Остале Вијести