НОВОСТИ

“Не може неко ко мијења националност сваке године бити представник Срба”

19/06/2021

Делегат у Клубу Срба у Дому народа Федерације БиХ Горан Броћета изјавио је да је одлука Централне изборне комисије (ЦИК), да мандат делегата у том клубу додијели Хрвату Елвису Живковићу из Посавског кантона, наставак деградирања Срба као народа и да, очито, и даље не постоји воља да легитимни представници Срба буду представници свог народа у институцијама ФбиХ.

 

Горан Броћета

Делегат у Клубу Срба у Дому народа ФБиХ Горан Броћета

 

 

“Не може неко ко мијења националност сваке године бити представник Срба и борити се за њихова права, неко ко је изабран бошњачким или хрватским гласовима и ко се на папиру изјаснио као Србин, и то по налогу Сарајева или Мостара”, рекао је Броћета.

 

Према његовим ријечима, уколико се нешто не промијени, а прије свега Изборни закон и онемогући оваква манипулација, истински Срби, који се бирају српским гласовима и који долазе из странака са сједиштем у Републици Српској, у потпуности ће ишчезнути, а то и јесте циљ власти у ФБиХ, јер њима одговарају само Срби из њихових редова и одани само њима.

 

Он је указао да је постало популарно оснивање странака са префиксом “српски” којима, како је рекао, управља један човјек или двије породице, а који су продужена рука бошњачког и хрватског лобија.

 

“Преко префикса српски, српско, српска и слично лажно се представљају као локал-патриоте, који не желе да им наређује, како то они кажу, неко из Бањалуке и Београда. Права истина је да они искључиво помажу Бошњацима и Хрватима да испоштују уставне одредбе када су у питању Срби и заузврат остварују огромну личну корист”, рекао је он за “Политику”.

 

Броћета је закључио да ће, уколико се нешто не промијени у Изборном закону, што би аутоматски значило и драстичну промјену постојећег стања “Срби најдаље у наредних десет година постати прошлост у ФБиХ”.

 

“Политика” подсјећа да је Живковић мандат освојио 2018. године, изјаснивши се као Србин, захваљујући искључиво хрватским гласовима.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести