НОВОСТИ

Обиљежено 27 година од формирања Студентске бригаде Војске Републике Српске

05/11/2021

Поводом обиљежавања 27 година од формирања Студентске бригаде Војске Републике Српске, у Бањалуци је у знак сјећања одржан помен и положени вијенци.

 

Студентска бригада – полагање вијенаца

 

У Одбрамбено-отаџинском рату живот је изгубило 87 радника, студената и наставника Универзитета.

– Борис је имао дјевојку која је избјегла из Сарајева и дошла код нас да живи. Он је хтио да је вјенча, а кад стане рат онда да наставе школовање. Међутим, у међувремену она је остала трудна, а он погинуо. Након седасм мјесеци родила се дјевојчица која сад има 25 година и студент је на Стоматолошком факултету у Бањалуци – Прича Зора Вуковић, мајка погинулог борца, студента Бориса.

– Наши студенти и радници Универзитета су заиста били храбри и одважни у формирању, односно настанку Републике Српске. То додатно обавезује и Универзитет у Бањалуци и све наше политичке представнике да Републику Српску трајно чувају на адекватан начин – изјавио је Радослав Гајанин, ректор Универзитета у Бањалуци.

– Наша младост, будућност Републике Српске, морала је оставити своје уџбенике и своје књиге, оловке, напустити амфитеатре, сале и отићи с пушком у рукама у ровове и бранити Републику Српску – нагласио је Горан Рогић, предсједник Предсједништва БОРС-а.

Остале Вијести