НОВОСТИ

Обиљежен дан Шестог одреда специјалне бригаде полиције

01/11/2021

Служењем парастоса и полагањем вијенаца код споменика за 13 погинулих припадника Шестог одреда Специјалне бригаде Полиције Републике Српске данас је у Центру за обуку у Залужанима код Бањалуке обиљежен Дан овог одреда и 29 година од његовог формирања.

 

Драган Лукач

 

 

 

 

 

 

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач поручио је да се никада не смију заборавити припадници МУП-а Српске који су дали животе за Републику Српску.

Он је рекао да су 144 припадника Специјалне бригаде Полиције Републике Српске и 782 припадника МУП-а дали животе за одбрану Републике Српске.

“Сви људи који су били у рату знају каква су то била страдања и нико од њих не жели својој дјеци да иду у рат”, поручио је Лукач. Он је позвао све политичаре и све људе у БиХ да својим политичким дјеловањем не допринесу неком новом рату на овим просторима.

“Народ има прилику да на изборима идуће године казни све оне који буду позивали на рат да не могу да одлучују о било чему, а камоли о томе да поведу народ у неки нови рат”, рекао је Лукач.

Предсједник Удружења ветерана Шестог одреда Специјалне бригаде Полиције Републике Српске Зоран Крајиновић рекао је да су припадници овог одреда, који је формиран прије 29 година, прошли кроз сва ратишта, у свим зонама одговорности.

“Од 511 припадника, 200 је теже или лакше рањено, док је 13 изгубило живот бранећи Републику Српску”, навео је Крајиновић. Он је поручио да су припадници овог одреда одбранили и сачували Републику Српску за наредна покољења.

Вијенце код спомен-обиљежја погинулим припадницима Шестог одреда Специјалне бригаде Полиције Републике Српске положили су министар Лукач, представници Удружења ветерана Шестог одреда, делегације Борачке организације Републике Српске, града Бањалука, Трећег пјешадијског (Република Српска) пука, те породице погинулих припадника ове јединице.

Остале Вијести