НОВОСТИ

Павловићев адвокат: Инцков закон је страшило изнад слободномислећег човјека

27/09/2021

Пред Основним судом у Сребреници данас је одгођено рочиште за октобар у процесу против предсједника Удружења “Источна алтернатива” Војина Павловића којем се ставља на терет лијепљење плаката са поруком да Република Српска није геноцидна творевина, рекао је Срни његов бранилац Мирко Благојевић.

 

Павловићев адвокат: Инцков закон је страшило

Павловићев адвокат: Инцков закон је страшило

 

“Наметнути Инцков закон сада стоји као страшило изнад сваког адвоката и слободномислећег човјека и ситуација није пријатна јер отежава стратегију одбране”, истиче Благојевић.

Он каже да наметнути закон уводи вербални деликт “на мала врата” и антисрпски Хашки трбунал као коначну, једину и неупитну истину.

“Са оваквим наметнутим законом ствараћемо ником познато правосуђе или ће се морати мијењати и Конвенција о геноциду, која тражи апсолутну невиност жртве”, наводи Благојевић.

Према његовим ријечима, свијет је сада у Авганистану видио сву тежину операције евакуације цивила коју су извеле моћне земље, а Војска Републике Српске је из Сребренице евакуисала 30.000 цивила и по избору их пребацила на територију под бошњачком контролом.

Бранилац Војина Павловића очекује да ће он бити ослобођен одговорности.

Према Благојевићевим ријечима, пријаву против Павловића поднијела је Полицијска станица, а очекује се да као свједок буде саслушан и новинар који га је фотогафисао поред плаката.

Остале Вијести