НОВОСТИ

Парастос за погинуле борце и цивилне жртве рата са подручја Липца

02/06/2021

У порти Храма Свете великомученице Недјеље у добојском насељу Липац данас је служен парастос и положени вијенци пред спомен-обиљежјем за 31 погинулог борца Војске Републике Српске и 13 цивилних жртава са овог подручја, страдалих у посљедњем одбрамбено-отаџбинском рату.

 

Храм Свете великомученице Недјеље

Храм Свете великомученице Недјеље

 

Предсједник Мјесне борачке организације Липац Горан Лукић рекао је новинарима да се сваке године на данашњи дан служи помен у знак сјећања на 2. јун 1993. године, када је у једном дану страдало 11 сабораца током одбране града Добоја од непријатељске офанзиве.

 

“Наш град је трпио свакодневна бомбардовања током рата, и по цивилним циљевима, јер линија одбране је била близу градске зоне”, подсјетио је Лукић.

Марко Николић, син погинулог борца, поручио је да смрт страдалих не смије да буде заборављена, и да је обавеза свих, првенствено борачких организација и институција Републике Српске, да његују вриједности према онима који су дали животе за стварање Српске, те да их преносе будућим генерацијама.

Вијенце пред спомеником положили су породице погинулих, Градска борачка и организације проистекле из посљедњег одбрамбено-отаџбинског рата, Липац и градоначелник Добоја Борис Јеринић.

Јеринић је навео да је неопходно сачувати културу сјећања на борце који су дали животе за одбрану Републике Српске и истакао да је захвалан што некадашњи саборци и борачке организације и даље воде рачуна о породицима страдалих сабораца.

Он је данас уручио једнократну новчану помоћ за породице погинулих са подручја Липца.

 

Извор: СРНА

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести