НОВОСТИ

Патријарх Порфирије: Ако икоме желимо зло нека буде и нама

24/10/2021

Његова светост патријарх српски Порфирије поручио је да православни српски народ не може да пристане на то да било ко доводи у питање његов духовни и национални идентитет.

Патријарх Порфирије

Патријарх Порфирије је навео да све што православни српски народ жели муслиманима Бошњацима и католицима Хрватима треба и себи да пожели.

– Ако иком желимо зло нека буде нама. Ако желимо зло муслиманима Бошњацима, нека буде нама. Ако желимо зло католицима Хрватима нека буде нама. Што желимо њима нека буде и нама – написао је патријарх Порфирије на Инстаграму.

Али, навео је српски патријарх, не можемо пристати ни на то да било ко доводи у питање оно што ми јесмо, наш идентитет, духовни и национални.

– Тек кад знамо ко смо, препознајемо ко је и било ко други. Тек тада ћемо моћи да делимо своје са такозваним туђим и од њих да примамо оно што нам пружају и тако богатимо једни друге – написао је патријарх српски.

Патријарх Порфирије завршио је јуче дводневну посјету Епархији бањалучкој, прву откако је изабран на мјесто поглавара Српске православне цркве.

У манастиру Милошевац код Приједора јуче одржана Света архијерејска литургија, коју је служио патријарх Порфирије заједно са епископом бањалучким Јефремом.

Остале Вијести