НОВОСТИ

Патријарх Порфирије: Сви проблеми да буду рјешавани у миру

19/08/2021

Његова светост патријарх српски Порфирије истакао је, у разговору са њемачким амбасадором у Србији Томасом Шибом, да се моли Богу да сви проблеми буду рјешавани у миру и да међу људима влада мир.

 

Његова светост патријарх српски Порфирије

Његова светост патријарх српски Порфирије

 

На састанку, одржаном у Патријаршијском двору у Београду, разговарано је о актуелним проблемима и изазовима са којима су суочени народи на западном Балкану, саопштено је данас на сајту Српске православне цркве /СПЦ/.

Шиб је упознао патријарха Порфирија о развоју односа Њемачке и Србије на културном, умјетничком, међувјерском и економском плану, те истакао да га радују наступи патријарха који шири вјерске поруке мира и љубави, пријеко потребне региону.

Патријарх српски јуче је примио и сталног координатора УН у Србији Франсоаз Жакоб и директора Канцеларије Свјетске здравствене организације у Србији Маријана Иванушу, при чему је у разговору нагласио значај придржавања епидемиолошких мјера и савјета љекара током пандемије вируса корона.

Жакоб је упознала поглавара Српске православне цркве о многобројним активностима УН у Србији, посебно о сузбијању пандемије и захвалила српском патријарху који архипастирским радом благотворно доприноси побољшању ситуације у региону о многим питањима.

Ивануша је упознао српског патријарха о опасностима пандемије вируса корона која не посустаје упркос великим напорима на њеном сузбијању.

Извор: Срна

Остале Вијести