НОВОСТИ

Петронијевић: Суд нема намјеру да суди злочинцима и донесе правду српским жртвама

04/11/2021

Адвокат Горан Петронијевић оцијенио је да је Специјални суд за злочине такозване ОВК прије свега инструмент који би требао да дисциплинује непослушне Албанце и нагласио да тај суд нема намјеру да суди и донесе правду, прије свега за злочине над Србима.

 

Горан Петронијевић

Горан Петронијевић

 

У прилог томе он је навео да се већина оптужница тиче политичког обрачуна између двије војне фракције Албанца.

“Где су ту злочини над Србима и другим неалбанцима?”, запитао је Петронијевић.

У осврту на случај бившег команданата терористичке ОВК и предсједника самопроглашеног Косова Хашима Тачија, Петронијевић је оцијенио да британски адвокати напуштају Тачија јер је “пресушио новац из Приштине, а актуелни премијер Аљбин Курти га не жели на слободи”.

“Семјуел Блум-Купер је други адвокат из тима Хашима Тачија који је напустио одбрану некадашњег косовског председника, а пре њега је то у мају учинио Дејвид Хупер”, рекао је Петронијевић и навео да није случајно што су оба адвоката која су отишла из Тачијевог адвокатског тима поријеклом Британци.

“И Рамуша Харадинаја је бранила британска екипа, а када се он нашао у затвору дијаспора је у рекордном року прикупила осам милиона евра. Сада, не треба заборавити и улогу бившег хашког тужиоца Џефрија Најса у целој причи. Управо је Најс хтео да тужи владу у Приштини за 800.000 долара”, рекао је он.

Петронијевић је навео да су званично у питању биле консултантске услуге за књигу Хашима Тачија, али да мисли “да би хонорар од 800.000 долара био солидан и за једног Хемингвеја, а не Џефри Најса”.

“Немам доказа, али сам уверен да је он хтео да наплати то што је достављао докумета Албанцима из Хашког трибунала која су била у вези Косова и Метохије. И управо зато га спомињем, јер су британски адвокати напустили Тачија из једног од два разлога – или су се договорили да више не раде с Тачијем или је у питању озбиљан недостатак средстава, а они нису нимало јефтини”, рекао је он за “Косово онлајн”.

 

Према његовим ријечима, сада је дошло до раслојавања у албанској дијаспори, а и званична Приштина на чијем челу је сада Курти је заврнула финансијску славину.

 

Према његовим ријечима, сада када су САД напустиле Авганистан, престао је доток хероина на Косово и Метохију, који је даље одатле диструбуиран у Западну Европу, па је и са те стране стао доток новца.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести