НОВОСТИ

Повратници страхују да камп „Липа” претварају у стамбено насеље

02/06/2021

Српски повратници у Унско-санском кантону страхују да мигрантски центар “Липа” није привременог карактера и упозоравају да све изгледа као да се гради стамбено насеље.

 

мигрантски центар "Липа"

мигрантски центар “Липа”                       Фото: РТРС

 

– Био сам тамо у понедјељак и вјерујте ми да има више радника и машина него на појединим градилиштима у Бањалуци. Речено ми је да се граде потпорни зидови, али сам терен се не налази у близини брда или планине – рекао је директор Центра за подршку повратницима Унско-санског кантона Немања Давидовић.

 

Према његовим ријечима, граде се темељи ширине једног метра, окопавају терени, припремају чврсте подлоге, те неколико жељезних конструкција за огромне шаторе.

 

Он је за Глас Српске рекао да су због свега тога повратници у страху да се у „Липи” не гради привремни мигрантски центар, јер нема ибјашњења због чега се граде бетонски објекти и зашто је присутан толики број радника.

 

Давидовић је указао на поражавајућу чињеницу да о повратницима нико од надлежних институција ни приближно не брине као о мигрантима, те навео да не би, да је другачија ситуација, данас имали читава села која немају струју.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести