НОВОСТИ

Погрдни називи против Срба у општини Витина

03/11/2021

Графити “Албанија”, “АЛБ” и погрдан назив за српски народ осванули су јутрос на зиду куће на сеоском путу у мјесту Могила, у општини Витина, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

 

Београд – Графити

 

Из Канцеларије су напоменули да су се у овој мјешовитој средини и раније дешавали инциденти са етничким мотивима, као што су исписивање назива терористичке организације УЧК у близини српске школе и цркве, каменовање кућа Срба, па су мјештани с разлогом забринути за своју безбједност.

– Јасна је порука албанских екстремиста који на све могуће начине покушавају да застраше и отјерају Србе са својих огњишта, нарочито у мјешовитим заједницама, у тежњи да створе моноетничку средину – наводи се у саопштењу.

Канцеларија истиче да су управо ове поруке српском народу инспирисане порукама /премијера самопроглашеног Косова/ Аљбина Куртија, који се отворено залаже за формирање такозване “Велике Албаније”.

– Курти својим изјавама и дјеловањем директно угрожава безбједност и мир српског народа на Косову и Метохији, чији се симпатизери готово свакодневно служе разним провокацијама како би заплашили Србе – додаје се у саопштењу.

Као и много пута до сада, истиче Канцеларија, неодговорне изјаве и поступци политичара у Приштини преливају се на свакодневни живот српског народа на Косову и Метохији.

Остале Вијести