НОВОСТИ

Позив Србима из Хрватске и ФБиХ са неријешеним стамбеним питањем

31/10/2021

Одбор за рјешавање стамбеног питања протјераних Срба из Хрватске и Федерације БиХ од сутра ће вршити анкетирање с циљем утврђивања тачног или барем приближног броја породица протјераних из Хрватске и ФБиХ које нису ријешиле своје стамбено питање.

 

Београд

Београд

 

Одбор је позвао породице протјеране из Хрватске и ФБиХ које су у статусу подстанара, живе у недовршеним објектима или у трошним кућама да учествују у анкети до 15. децембра тако што ће попунити анкетни упитник електронским путем.

Анкетни упитник налази се на сајту Одбора www.prognani.rs, саопштено је из Одбора.

Након завршене анкете, биће урађена анализа прикупљених података, односно колико протјераних породица нема ријешено стамбено питање, за који стамбени програм се опредјељују.

Анализа резултата анкете биће објављена на сајту Одбора.

Након урађене анализе, Одбор ће послати писмо предсједнику Србије Александру Вучићу и предсједнику Владе Србије Ани Брнабић са апелом и молбом да држава испуни обећање из 2012. године и трајно ријеши стамбено питање свих протјераних Срба из Хрватске и ФБиХ.

Писмо ће, како се наводи, бити упућено и народном посланику Миодрагу Линти, који се годинама активно бори за рјешавање стамбеног и бројних других проблема прогнаних лица.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести