НОВОСТИ

Позив Турковићевој да сазна истину

01/07/2021

Из Удружења грађана “Источна алтернатива” Републике Српске данас је упућен позив министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић да 11. јула присуствује обиљежавању годишњице ослобођења Сребренице, приказивању филма и подсјећању на српско страдање у овом крају од 1992. до 1995. године.

 

Удружење грађана "Источна алтернатива" Републике Српске

Удружење грађана “Источна алтернатива” Републике Српске

 

“Дођите да чујете и видите истину о учињеним злочинима које је починила већина оних који се воде као жртве наводног геноцида, а чија су имена уклесана у бошњачком Меморијалном центру Поточари, и да ту истину ширите по свијету ако сте морална особа”, наведено је у овом позиву.

У позиву Турковићевој подсјећају на покоље Срба на Видовдан у селу Лозничка ријека, на Петровдан 1992. године на Залазју, Сасама и Биљачи, 14. децембра у Бјеловцу код Братунца, на Божић, 7. јануара 1993. године у Кравици и 16. јануара у Скеланима и околним селима.

“Ако 11. јула дођете да сазнате и признате геноцид над српским цивилима, можете бити предложени за Нобелову награду за мир”, поручују из “Источне алтернативе” и напомињу да се искрено радују њеном доласку, јер то може означити почетак помирења, равноправности и једнакости у БиХ.

Из овог удружења наводе да би долазак Турковићеве дао значај обиљежавању ове годишњице, а њено упознавање са истином омогућило јој да се ослободи предрасуда, патолошке мржње и антисрпског дјеловања.

 

Извор: Срна

Остале Вијести