НОВОСТИ

Покојни адвокат Огњановић објелоданио снимак Ешдауна са терористима ОВК

28/07/2021

Убијени адвокат Драгослав Миша Огњановић гостовао је у емисији Ћирилица 2015. године, када је објаснио како се нашао у тиму који је бранио Слободана Милошевића, али и како су изнијели кључни доказ послије којег су у Хагу сви занијемили!

 

Покојни адвокат Огњановић објелоданио снимак Ешдауна са терористима ОВК

Покојни адвокат Огњановић објелоданио снимак Ешдауна са терористима ОВК

 

„Шест година сам провео у Хагу сарађујући са њим, мада га претходно нисам ни познавао. Прије тога сам га видео само на телевизији. Нисам био ни његов политички истомишљеник. Мој колега Бора и ја смо оснивали партију Народна странка правда. Он је био предсједник, а ја генерални секретар. То је фама са којом никада нисам хтео да се јавно сучелим, писало је да сам члан ЈУЛ-а, СПС-а итд, немам намеру да такве ствари деманујем“, почиње Огњановић.

На питање водитеља како су га одабрали да буде у тиму који заступа Милошевића, Огњановић је тада изјавио: „Ја сам у то вријеме био најмлађи члан тима, било је девет адвоката, на челу са Томом Филом. Неки су одбијали због његове политике. Ја сам позван, заиста не знам којим сплетом околности, а он је чак једном приликом мени рекао да зна да сам бранио неке припаднике ”Отпора”. Оно о чему се овде прича је најболније у предмету који је вођен против њега. Навешћу вам један пример који је фрапантан, а колико се сјећам то је било током сведочења генерала Божидара Делића, који је био фантастичан и говорио је са позиције знања. Он је заиста један врхунски војни експерт, широко образован“, рекао је тада адвокат.

Како је даље навео, он је „једним транспарентним свједочењем побио све наводе иза којих су стајали експерти тужилаштва у Хагу, Најса и Карле Дел Понте“, наводи „правда“.

„Ми смо, а то ме немојте питати како, дошли до филма, аутентичног, који је свједочанство о томе да је Педи Ешдаун, изасланик британског премијера, илегално прешао тадашњу границу СРЈ у координацији са припадницима УЧК, непосредно прије бомбрадовања. И то преко Јуничких планина, а то су козје стазе којима не можете да прођете не знам каквим мотором или неким возилима.

То се једва надлијеће и авиониома и хеликоптерима. Он је прешао границу, дошао у једно село на Косову, једну албанску кућу у којој се у том примаћој соби на шаторским крилима, налази гомила наоружања, од митраљеза, пушко-митраљеза итд. Он је прегледао цијев по цијев, оцјењујући квалитет оружја. Припадници УЧК су ћутали и стајали око њега и онда је рекао „Оружје вам није добро. Ја сам специјални изалсаник првог министра, тада Тонија Блера и дошао сам овдје да вам помогнем да убијате Србе. То се на снимку и види и чује, не постоји никакав трик у овоме што ја вама сада говорим“, присећа се Огњановић.

Сцена која је уследила у Хагу их је све посебно изненадила.

У том тренутку у састав судског вијећа тужалашка страна је била комплет британска. По извођењу тог доказа, на затвореној сједници, било је и тужно и јадно и са одређеним поносом посматрати њихова лица јер су били без текста. Ништа нису рекли, настао је мук. Доказ је изведен, нико ниједну реч није рекао. Ми смо најавили снимак, и он се налази у судским списима. Тај снимак је свједочанство о учешћу страних служби о ономе шта је рађено прије, за вријеме и послије свих ових догађаја на Косову“, додао је адвокат.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести