НОВОСТИ

Политичка, а не правна пресуда

09/06/2021

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић изјавио је да је Хашки трибунал донио политичку, а не правну пресуду генералу Ратку Младићу.

 

Анђелко Носовић

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић

 

“Хашки трибунал није испунио основни задатак због којег је и основан да буде непристрасан и да суди по правди и закону”, рекао је Носовић.

 

Он је навео да је Хашки трибунал радио искључиво по политици западних моћника да прогласи кривим и осуди једино Србе за ратна дешавања на простору бивше Југославије, док су други народи били “жртве рата”.

Носовић је упитао свјетске моћнике гдје су српске жртве рата и ко је одговоран за њихово страдање на простору бивше Југославије?

“Како је могуће да нико није одговарао за злочине почињене над Србима у логорима у Хрватској, Федерацији БиХ и Словенији, за геноцид над Србима у Книнској Крајини и западној Славонији, те бројне злочине почињене над Србима у Мркоњић Граду, Посавини, Сарајеву, Тузли, на Озрену”, упитао је Носовић.

Жалбено вијеће Механизма за кривичне судове у Хагу потврдило је јуче доживотну казну затвора за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

Одлуке су донесене уз изузете ставове судије Приске Матимбе Нијамбе, која је по свакој тачки имала позитивна мишљења о жалбама Младићеве одбране и другачије ставове од остатка Жалбеног вијећа.

 

Извор: СРНА

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести