НОВОСТИ

Положени вијенци на споменик погинулим српским борцима

28/06/2021

У Бањалуци је данас, поводом Видовдана, служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежје за 286 погинулих бораца у одбрамбено-отаџбинском рату из Мјесне заједнице Обилићево.

 

поводом Видовдана, служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежје

поводом Видовдана, служен парастос и положени вијенци на спомен-обиљежје

 

Помен је служен у спомен-соби у бањалучкој дворани “Обилићево”.

 

Вијенац су у име града Бањалука положили градоначелник Драшко Станивуковић, предсједник Скупштине града Младен Илић, делагација Борачке организације града Бањалука, представници удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, политичких странака и други.

Предсједник Борачке организације града Бањалука Горан Рогић рекао је да они који су уградили своје животе у темеље Републике Српске неће бити заборављени.

„Војска Републике Српске, припадници полиције, дали су значајан, да не кажем одлучујући допринос у стварању Српске. Нажалост, многи од њих су своје животе положили у темеље Српске. Они са нама нису физички, али су са нама у мислима“, рекао је Рогић новинарима у Бањалуци.

Предсједник Одбора породица погинулих боравца Мјесне заједнице Обилићево Нада Кулунџија рекла је да се на овом мјесту породице традиционално окупљају како њихови најмилији не би били заборављени.

Кулунџија, чији је дведесетогодишњи син погинуо на Трескавици, каже да омладина треба да зна за шта су српски борци положили животе.

 

Извор: РТРС

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести