НОВОСТИ

Породице подршку од 750 КМ не желе да доводе у питање

21/10/2022

Тања је мајка петоро дјеце. Незапослена је, па на подршку од 750 марака гледа као на мјесечну плату. Када у кући имате школарце прича Тања свака додатна марка добро дође. Каже, када јој је помоћ исплаћена видјела је колико значи.

 

 

“Да како да је значило за родитеља који не ради који је незапослен а који при том има четворо и више дјеце и од тога су већином школарци наравно да се осјети помак у свему томе”, каже Тања Калабић, мајка петоро дјеце.

Подршку која јој олакшава живот, каже Тања ни једног тренутка не жели да доводи у питање.

“Те ствари које су доведене на крају крајева на нивоу државе да данас буду црне сутра бијеле надам се да ће то опстати као што је речено и да ће се наставити, ипак то је једна плата која је потребна свим сигурно једној вишечланој породици и надам се да ће то да опстане и ја искрено из свог угла то уопште не доводим у питање”, каже Калабић.

Право на 750 марака има преко три хиљаде породица. Од када је исплата почела телефони су се кажу из бањалучког удружења усијали. Апелују и да се цијела изборна заврзлама завршти како грађани на крају не би исплаштали.

“Вјерујте да су нам се телефони усијали и фиксни и мобилни не можете све ни одговорити вјерујте колико наз зову те породице да шитају има ли хоће ли добити, добили су прошли мјесец па хоће ли добити сљедећи мјесец. Политику настрану вјерујте ово је обичан човјек борба за обичног човјека нас интересује обичан човјек, породице са четворо и више дјеце и остале породице”, каже Јован Радовановић, предсједник Удружења породица “Четири плус” Бањалука.

Новим буџетом биће обухваћена и подршка породицама са четворо и више дјеце у којима је један родитељ незапослен. До краја године је планирано да се донесе закон на основу кога би помоћ од 750 марака постало редовно примање као што је то плата, саопштили су из Министарства финансија.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести