НОВОСТИ

ПОРУКА ВИШЕ НЕГО ЈАСНА… Марко Перковић Томпсон подијелио пјесму под називом „Олуја”

08/08/2021

Годишњицу војне операције „Олуја“ на свом Фејсбук профилу честитао је Марко Перковић Томпсон, познат по усташким пjесмама које славе покоље, попут песме „Чавоглава“. Он је своје пратиоце позвао да послушају пjесму групе „Croatica“, посвећену операцији „Олуја“, која је довела до масовног прогона Срба из Хрватске 1995. године.

 

пјесма под називом „Олуја”

Марко Перковић Томпсон подијелио пјесму под називом „Олуја”

 

Са својим пратиоцима подијелио је и своју песму „Ратници свјетла“, уз коју је упутио емотивну честитку свим Хрватима.

”Драги пријатељи, сретан вам Дан побједе и домовинске захвалности и Дан хрватских бранитеља! Свим погинулим хрватским бранитељима нека је вјечна слава и хвала! Почивали у миру Божјем!“, написао је Томпсон, јавила је „србијаданас“.

Порука пјесме је више него јасна – један од стихова гласи: „На крилима Олује, чујем пјесме побједе“.

У акцији „Олуја“ за само два дана из Републике Српске Крајине протјерано је 250.000 Срба. Према евиденцији “Веритаса”, 1.877 Срба је погинуло и нестало у току и након тог погрома. Спаљено је више од 22.000 српских кућа, десетине цркава и сакралних објеката.

Неопходно је гајити културу сјећања на страдање српског народа у злочиначкој акцији хрватске војске и полиције “Олуја” да се сличне грешке не би поновиле, поручено је са овогодишњег обиљежавања 26 година од страдања Срба у злочиначкој акцији хрватске војске и полиције “Олуја” 1995. године.

Остале Вијести