НОВОСТИ

Порука Тужилаштву БиХ: Муџахедини починили најстрашније злочине у Возући

27/05/2021

Удружење ветерана Гарде “Пантери” позвало је Тужилаштво БиХ да се почне бавити ратним злочинима над српским народом и борбом против тероризма, умјесто искључивим прогоном Срба.

 

Удружење ветерана Гарде "Пантери"

Удружење ветерана Гарде “Пантери”

 

Тужилаштву БиХ су упутили питање зашто никад није покренуло поступак против оних који сваке године обиљежавају дан одреда “Ел муџахедин”, у коме су се борили муџахедини из исламских земаља који су починили најстрашније злочине над српским живљем на подручју Возуће.

 

Сматрају да је та правосудна институција недавним формирањем предмета због организације Дана руских добровољаца у Вишеграду још једном показало да искључиви прогони Србе.

 

Из Удружења ветерана Гарде “Пантери” истичу да Тужилаштво БиХ не процесуира злочине над српским народом, који је страдао у протеклом рату у БиХ.

 

“Очекујемо да се Тужилаштво БиХ почне бавити злочинима над српским народом и борбом против тероризма”, поручује се у саопштењу.

 

Дан руских добровољаца уврштен је у календар значајних историјских догађаја Републике Српске у знак сјећања на руске борце страдале у одбрамбено-отаџбинском рату.

 

Обиљежава се 12. априла, на дан када су 1993. године код Вишеграда погинула три руска добровољца – Константин Богословски, Владимир Сафонов и Дмитриј Попов, а више њих је рањено.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести