НОВОСТИ

Пријетње Србима у Липљану

22/06/2021

Албанаци су јуче из аутомобила у покрету пријетили и вријеђали Србе који су излазили из порте Цркве Светих Флора и Лавра у Липљану, гдје је прослављена градска слава.

 

Црква Светих Флора и Лавра у Липљану

Црква Светих Флора и Лавра у Липљану

 

Око двије стотине присутних Липљанаца и Срба из околних српских села је при изласку из порте цркве наишло на колону аутомобила из којих су Албанци повицима уз пријетили и узвикивали погрдне пароле, јавља дописник Срне.

 

Косовска полицијска служба, која је обезбјеђивала манифестацију, није реаговала, нити је предузела било какве мјере.

„Ова слика довољно говори о условима у којима живимо“, рекао је Милорад Славић, наводећи да је упркос отвореним пријетњама које су Срби доживјели јуче на велики црквени празник поносан што се у Липљану поново чула химна Србије.

У оквиру прославе Дана општине Липљан – Свете Тројице, јуче поподне је у порти Цркве Светих Флора и Лавра у овом мјесту, уз пригодан културно – умјетнички програм, одржан избор Косовке девојке за општину Липљан.

Манифестацију, на којој је Ансамбл “Венац” из Грачанице извео сплет народних игара и пјесама са Косова и Метохије, прекинуло је велико невријеме па ће жири одлуку о избору најљепше Липљанке донијети накнадно.

У Липљану тренутно живи 450 Срба од око 11.000 колико их је до повлачења српске војске и полиције у јуну 1999. године живјело у овом граду на ријеци Ситници.

 

Извор: СРНА

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести