НОВОСТИ

Савез Крајишника уз Српску и њене институције

27/07/2021

Савез крајишких удружења из Новог Сада пружа пуну подршку српском народу у БиХ и институцијама Републике Српске у неприхватању наметнутог закона одлазећег високог представника Валентина Инцка.

 

Савез Крајишника уз Српску и њене институције

Савез Крајишника уз Српску и њене институције

 

“Подржавамо и потписивање петиције „Бранимо истину, не дамо Српску“ и позивамо све грађане, без обзира на страначку припадност, да својим потписом допринесу одбрани истине и Републике Српске”, саопштено је из Савеза Крајишника.

Ова организација најављује да ће у наредним данима организовати и потписивање петиције у Новом Саду.

“Покажимо спремност да одбранимо опстанак српског народа и Републике Српске и потпишимо ову петицију”, поручили су из Савеза крајишких удружења из Новог Сада.

Савез је поздравио исказано јединство политичких субјеката у Републици Српској и сматра да се само јединственошћу може сачувати Српска и обезбиједити опстанак српског народа на овим просторима.

Одлазећи високи представник у БиХ Валентин Инцко, који је недавно дао оставку, наметнуо је допуне у Кривичном закону БиХ којима се забрањује и кажњава “негирање геноцида и величање ратних злочинаца”.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик покренуо је званично и први потписао петицију којом се изражава став о неприхватању наметања закона од одлазећег високог представника у БиХ Валентина Инцка, којом се изражава и недвосмислен став да се, уз уважавање свих жртава, у Сребреници није догодио геноцид.

Извор: Срна

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести