НОВОСТИ

Савјет за безбједност о устоличењу митрополита Јоаникија

26/08/2021

Сједница Савјета за одбрану и безбједност Црне Горе биће одржана сутра у Вили „Горица” у Подгорици, а предсједаваће предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, саопштено је из његовог кабинета.

 

Савјет за безбједност о устоличењу митрополита Јоаникија

Савјет за безбједност о устоличењу митрополита Јоаникија

 

Како се најављује у саопштењу, на сједници ће бити анализирана безбједносна ситуација у Црној Гори и донесене одлуке о активностима надлежних државних органа у превладавању, како се наводи, безбједносних изазова инспирисаних заказаном интронизацијом митрополита црногорско-приморског Јоаникија, преноси ЦДМ.

Из кабинета наводе да је дневним редом планирано и доношење, како се каже, правила ангажовања и националних ограничења за вријеме учешћа припадника Војске Црне Горе у мисији КФОР на територији КиМ, разматрање приједлога за унапређење државних капацитета за суочавање са бројним пожарима који су протеклих седмица активни у Црној Гори, кадровска и друга питања из надлежности Савјета.

Патриотско комитски савез, који се противи устоличењу изабраног митрополита Јоаникија, затражио је у уторак од Ђукановића да хитно сазове Савјет за одбрану и безбједност, поводом, како су оцијенили, алармантне ситуације у коју је државу довела влада Здравка Кривокапића и да НАТО партнере обавијести да њиховом државом, како тврде, „шетају обучени и наоружани припадници” Војске Србије.

Митрополит црногорско приморски Јоаникије потврдио је јучеда ће његово устоличење 5. септембра бити на Цетињу, упркос позивима да због подигнутих тензија буде измјештено.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести