НОВОСТИ

Савјет за безбједност о устоличењу митрополита Јоаникија

26/08/2021

Сједница Савјета за одбрану и безбједност Црне Горе биће одржана сутра у Вили „Горица” у Подгорици, а предсједаваће предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, саопштено је из његовог кабинета.

 

Савјет за безбједност о устоличењу митрополита Јоаникија

Савјет за безбједност о устоличењу митрополита Јоаникија

 

Како се најављује у саопштењу, на сједници ће бити анализирана безбједносна ситуација у Црној Гори и донесене одлуке о активностима надлежних државних органа у превладавању, како се наводи, безбједносних изазова инспирисаних заказаном интронизацијом митрополита црногорско-приморског Јоаникија, преноси ЦДМ.

Из кабинета наводе да је дневним редом планирано и доношење, како се каже, правила ангажовања и националних ограничења за вријеме учешћа припадника Војске Црне Горе у мисији КФОР на територији КиМ, разматрање приједлога за унапређење државних капацитета за суочавање са бројним пожарима који су протеклих седмица активни у Црној Гори, кадровска и друга питања из надлежности Савјета.

Патриотско комитски савез, који се противи устоличењу изабраног митрополита Јоаникија, затражио је у уторак од Ђукановића да хитно сазове Савјет за одбрану и безбједност, поводом, како су оцијенили, алармантне ситуације у коју је државу довела влада Здравка Кривокапића и да НАТО партнере обавијести да њиховом државом, како тврде, „шетају обучени и наоружани припадници” Војске Србије.

Митрополит црногорско приморски Јоаникије потврдио је јучеда ће његово устоличење 5. септембра бити на Цетињу, упркос позивима да због подигнутих тензија буде измјештено.

Остале Вијести