НОВОСТИ

Селаковић: Приштина једини извор нестабилности (ВИДЕО)

15/10/2021

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић упозорио је на данашњој сједници Савјета безбједности да је безбједносна ситуaција на Космету у посљедње вријеме била обељежена нападима на представнике српске заједнице на КиМ, као и да су власти у Приштини предузимале опасне једностране акције.

 

 

– Опасне провокације Приштине се дешавају сваког дана. Последњи упад специјалних јединица РОСУ је девети упад те врсте. То се мора одмах прекинути – рекао је Селаковић, наводећи да је од посљедица акције “ватреним оружјем и хемикалијама убијена старија жена, а девет је рањено”.

Селаковић је додао да се Србија снажно бори против организованог криминала и шверца.

– Сви морају бити свјесни да је ова акција почела упадом наоружаних особа у апотеке. Свега пар дана раније, специјалци РОСУ су распоређени на административној граници и насилно спречавали слободан проток људи и робе – рекао је Селаковић.

Уживо видео прилог можете погледати на овом ЛИНКУ

 

Постоји само један извор нестабилчности – привремени органи самоуправе у Приштини и они морају бити заустављени, рекао је Селаковић, наводећи да је јасно је да ти покушаји нису изоловани и спорадични, већ представљају константан притисак на Србе.

Селаковић је навео и да је током посљедњих шест месеци забиљежено скоро 100 напада на Србе, као и да су мете све чешће дјеца, старци и повратници.

Подсјетио на случај Драгице Гашић, која је од повратка у Ђаковицу доживела физичке нападе и била жртва институционалних притисака.

Остале Вијести