НОВОСТИ

Служен парастос погинулим радницима

02/08/2021

У Универзитетском клиничком центру /УКЦ/ Републике Српске служен је парастос за пет бораца ове здравствене установе погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату.

 

Парастос за пет бораца

Парастос за пет бораца погинулих у одбрамбено-отаџбинском рату

 

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да руководство и радници ове установе никад неће заборавити колеге који су за Републику Српску дале оно највриједније – своје животе.

“Наш основни задатак је да водимо бригу о својим пацијентима, али исто тако посвећујемо пажњу својим запосленима, члановима њихових породица, пензионерима и наравно члановима породица наших погинулих радника”, рекао је Ђајић новинарима у Бањалуци.

Ђајић је нагласио да су врата УКЦ-а овим породицама отворена 24 часа дневно, те је руководство ове установе увијек било ту да им помогне у рјешавању свих њихових животних проблема.

“Нећемо дозволити да сјећање на ове хероје изблиједи”, поручио је Ђајић.

Предсједник Предсједништва Борачке организације града Бањалука Горан Рогић рекао је да је 2. август уписан у календар значајних датума које обиљежава ова организација, када се служи помен погинулим јунацима УКЦ-а.

“Не умиру они који се сахрањују – него они који се забораве. Данашње наше окупљање је доказ да наши најмилији нису и неће бити заборављени”, нагласио је Рогић.

Милосава Кајкут, мајка погинулог борца Зорана Кајкута, истакла је да је ово тежак дан за њу и њену породицу, али да је поносна кад види да жртва њеног сина није заборављена.

“Захвална сам руководству УКЦ-а што су нас нису заборавили”, рекла је Кајкутова.

Осим чланова породица погинулих бораца, представника Борачке организације Бањалуке и руководства УКЦ-а, парастосу су присуствовали и многобројни радници ове здравствене установе.

Извор: Срна

Остале Вијести