НОВОСТИ

Смрт га „спасила“ од издржавања казне

24/05/2021

Предсједник Удружења логораша регије Бирач Винко Лале изјавио је да Мустафа Ђелиловић, који је умро од вируса корона, био првостепено осуђен на 10 година затвора за злочине у логорима за Србе у Хаџићима и да га је смрт спасила од издржавања казне, али да се нада да ће осталих седам оптужених бити и другостепено осуђено за злочине у “Силосу” и живи дочекати издржавање казне.

 

Винко Лале

Предсједник Удружења логораша регије Бирач Винко Лале

 

Лале је истакао да је Ђелиловић био ратни предсједник муслиманског дијела општине Хаџићи и командант кризног штаба у чије вријеме су формирани логори и под чијом су командом почињени злочини и тортуре над српским цивилима, који су масовно хапшени, мучени и убијани, а њихова имовина пљачакана и уништавана.

 

У Удружењу логораша регије Бирач, са сједиштем у Братунцу, у којем је највише чланова било у злогласном логору “Силос” у Тарчину код Хаџића, упознати су да је од вируса корона умро Ђелиловић.

 

“Очекивали смо да да ће другостепеном пресудом та казна бити потврђена или увећана с обзиром на димензије злочина, али смрт га је спасила од издржавања казне”, изјавио је Срни Лале.

 

Према његовим ријечима, предмет “Силос” је најдужи судски процес пред Судом БиХ, започет прије девет година.

 

“Предмет се растеже да би злочинци што дуже били на слободи, јер је ријеч о суђењу за злочине над Србима”, рекао је Лале и истакао да очекује да ће најзад добити епилог и да ће починиоци злочина бити упућени на заслужено издржавање казне.

Остале Вијести