НОВОСТИ

БОРИЛИ СЕ РАМЕ УЗ РАМЕ СА ЧЕТНИЦИМА Војничка гробља у Београду: Има их 6 и на њима нису сахрањивани само савезници, већ и непријатељи! |

ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ ВЕЛИЧИНЕ 150 ФУДБАЛСКИХ ТЕРЕНА Доња Градина непобијен доказ геноцида НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима |

Додик поручио Миличевићу: Национално одговорна политика је и чување институција Српске |

У Народноослободилачкој борби у БиХ погинуло је највише Срба, па је логично да се сљедбеник нацистичке идеологије Кристијан Шмит окомио на оне који су били највећи трн у оку Трећем Рајху, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица. |

Патријарх Порфирије: Велики благослов долазак у Херцеговину |

Ковачевић: Све извјесније да Хелез има само мале људе у својој глави |

Нешић: Надлежне институције да се позабаве Хелезом |

Кристијан Шмит предмет подсмијеха у Њемачкој |

Којић: Покушаји легализације Шмита постали лакрдија |

Мостар дочекује патријарха српског Порфирија |

Срби раме уз раме са Русима и Бјелорусима

22/06/2021

„Словенско братство“ назив је заједничке тактичке војне вежбе Русије, Белорусије и Србије, која је до 18.јуна одржана на Црноморској обали. Главни догађа био је код Новоросијска на полигону Рајевски. Око хиљаду војника заједно је реализовало акције усмјерене на борбу против оружаних бандитских формација.

 

„Словенско братство“

„Словенско братство“

 

Према плану војних вежби, у неколико рејона биле су замишљене републике, у којима су многобројне илегалне оружане формације водиле активну субверзивну активност и дестабилизовале ситуацију. Руководство републике тражило је помоћ од савезничких земаља.

 

У жариште сукоба било је послато око хиљаду војника и преко 150 јединица војне технике. Руски и белоруски падобранци и српски специјалци формирали су уједињену ударну групу и нанијели моћан удар логорима и утврђењима бандитских формација, прецизно су уништили мобилне групе противника и локалне центре који су пружали отпор.

 

Руске Ваздушно-десантне снаге су уништили технику и утврђења непријатеља, опколили су „непријатељску“ групу од око 350 људи и уништили. Српски специјалци су извели засједу на брдовитом дијелу пута и заузели конвој. Тако су дошли у посјед вриједне документације и наоружања.

 

У другој фази војних вјежби „Словенско братство“ није учествовала авијација, али то није спријечило војнике да испуне задатак.

 

Активна фаза тактичких вежби „Словенско братство 2021“ одржана је од 16. до 18. јуна на полигону Рајевски код Новоросијска.

У вежбама је учествовало више од 500 војника и 100 јединица војне и специјалне технике.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести