НОВОСТИ

Српкиња у суровом окружењу страхује за живот

28/06/2021

Директор канцеларије за Косово и Метохију Србије Петар Петковић састао се данас са Драгицом Гашић првом Српкињом која се вратила у Ђаковицу.

 

 Петар Петковић састао се данас са Драгицом Гашић

Директор канцеларије за Косово и Метохију Србије Петар Петковић састао се данас са Драгицом Гашић

 

Он је истакао да се Драгица Гашић по повратку суочила са много чим, прије свега са недостатком безбједности, али и да се суочава и са разним пријетњама. Суочава се са каменовањем њеног стања, са лијепљењем најразличитијих слика прекланих жена, ваљда, како истиче, са поруком да ће тако и она да заврши.

“Шта једна жена Српкиња смета било коме. Она се враћа и вратила се у свој стан, у свој родни град, тамо гђе је родила своје двоје ђеце, тамо гђе је живјела, тамо где је радила. Никоме не смета, она није никакава пријетња”, рекао је Петковић и додао да је Драгица Гашић данас и херој и мученик.

Он је додао да је о њеном случају обавијестио и предсједника Вучића, и да ће Драгици Гашић помоћи свим видовима помоћи који су јој неопходни.

“Они прате када полиција која ме обилази оде и тада долазе да ми лупају на врата, бацају камење на прозоре, узвикују, пријете ми”, рекла је плачући ова жена којој је била једина жеља да се врати у свој стан и родни град.

Иако истиче да се надала отпору због њеног повратка, Драгица сматра да такво понашање ничим није заслужила, јер је васпитавана да никон не мрзи и не напада.

 

Извор: блпортал

Остале Вијести