НОВОСТИ

Српски грб уклесан на ћирилици у зидове катедрале у Дрездену

26/07/2021

Нијемци и Срби су историјски дубоко везани, чак и дубље него што то било ко у Београду или Берлину може и да замисли. Према тврдњама многих српских историчара, али и оних из Немачке Германи су настали од Срба! Колико год вам ова теза била као најновија теорија завјере и оне старе крилатице да су Срби најстарији народ на свијету, прочитајте шта учени људи кажу о овој теорији.

 

Српски грб уклесан на ћирилици у зидове катедрале у Дрездену

Српски грб уклесан на ћирилици у зидове катедрале у Дрездену

 

Да гдје има дима ту је и ватра потврђује чак и древни споменик културе који је под заштитом УНЕСКА у Дрездену гдје улаз у чувену катедралу чувају два војника од којих један на штиту носи српски грб!

Наиме на чувеној катедрали у Дрездену, граду који крије многе тајне и који је преживјео многе ратове и културе, крије се најбоље чувана тајна о којој Нијемци неће пуно да причају.

На самом улазу у катедралу “Провидебтле мемор” налазе се два кипа, која представљају стражаре и чуваре града Дрездена (то ће вам рећи сваки туристички водич, приликом обиласка овог града). Ипак оно што вам неће нико рећи, а неће вам ни показати, то је да се на штиту једног од стражара Дрездена налази српски грб (четри слова С исписана ћирилицом).

Уколико сами угледате овај грб сви ће вам само одмахнути руком и рећи то је био неки њихов симбол, пише телеграф.

Повезаност Срба и Њемаца покушали су да докажу многи учени људи и историчари, али кренимо редом:

У књизи „Германија“ (лат. Германиа), романског сенатора и историчара Публиус Корнелиус Тацитус (56-117. г. н. ере), тј. на лат. Публиус (или Гаиус) Цорнелиус Тацитус, стоје следеће његове речи: Сада треба рећи нешто о Свебима (читај Срби). Свеби нису, као Кати или Тенктери, једно једино племе. Они заузимају већу половину све германске земље, али се деле на различита племена, која се различито зову, и ако сва имају једно заједничко име Свеби. Њих је лако познати, јер зачешљавају косу унатраг и праве од ње чвор. По томе се разликују Свеби од осталих Германаца и по томе се код Свеба, разликују слободни од робова. Овакав обичај може се наћи и код других племена, било зато што су Свебима сродни, …“.

Немац Јирген Шпанут, истражујући немачку историју, открива српска гробља на тлу Шпаније, Немачке, Португалије и Бретање од 3.000 година прије Христа.

Лужички Срби за себе кажу да су они из балканске Србије, што потврђују њемачки историчари Сетген (Сцхоеттген) и Крајсих (Креyсиг), узимајући за основ иста имена људи, ријека, планина и других географских појмова.

Сад сами просудите, има ли овде нечега или су ово само нагађања о Србима као небеском народу…

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести