НОВОСТИ

Сутра Кочићев дан у Београду

25/08/2021

За сутра је планиран Кочићев дан у Београду, који се традиционално организује посљедњег четвртка у августу у оквиру манифестације Кочићев збор, саопштено је данас из Представништва Репбулике Српске у Србији.

 

Сутра Кочићев дан у Београду

Сутра Кочићев дан у Београду

 

Кочићев дан у Београду почеће у 11.00 часова полагањем цвијећа и прислужењем свијећа на гробу Петра Кочића у Алеји великана на Новом гробљу, а у подне и пред спомеником великом српском писцу у Чубурском парку на Врачару.

Уз присуство потомака славног српског писца, цвијеће ће положити представници удружења књижевника, Србије и Републике Српске, града Бањалуке и Представништва Републике Српске у Србији.

Истог дана у Удружењу књижевника Србије биће организовано књижевно вече посвећено Петру Кочићу, а учествоваће овогодишњи добитник Кочићеве награде ЛЈубивоје Ршумовић и књижевници из Србије, Републике Српске и Румуније.

Кочићев дан у Београду организују Представништво Републике Српске у Србији и Удружење књижевника Србије у сарадњи за Организационим одбором Кочићевог збора и Удружењем књижевника Републике Српске.

Извор: Срна

Остале Вијести