НОВОСТИ

СУТРА ОБИЉЕЖАВАЊЕ ДАНА ОДБРАНЕ ВОЈКОВИЋА, ГРЛИЦЕ И КРУПЦА

20/07/2021

У Војковићима ће сутра бити обиљежено 29 година од одбране овог насеља, те Крупца и Грлице, чиме је спријечена намјера муслиманских снага да заузму Илиџу и крену према Палама.

 

У Војковићима ће сутра бити обиљежено 29 година од одбране

У Војковићима ће сутра бити обиљежено 29 година од одбране

 

Тим поводом у 9.00 часова у Храму Светог Петра Дабробосанског Зимоњића у Војковићима биће служена литургија, а потом и помен за погинуле и умрле борце са подручја Источне Илиџе.

 

Из Борачке организације “Илиџански борац”, која је и организатор обиљежавања, најавили су да је у 10.30 часова предвиђено постројавање учесника “Марша одбране Војковићи – Илињача”, подизање заставе, те дружење уз војнички пасуљ.

Напад на Војковиће, Грлицу и Крупац почео је у раним јутарњим часовима 4. августа 1992. године, а само захваљујући херојској борби становника ових насеља спријечена је намјера муслиманских снага да заузму Илиџу и крену према Палама.

Током борби које су вођене 4. августа погинуло је седам, а рањено 14 припадника Друге сарајевске бригаде Војске Републике Српске, док је у току одбрамбено-отаџбинског рата на овом подручју укупно страдало 217 бораца.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести